Снимка: БНТПреди малко разговарях с премиера Бойко Борисов по телефона. Той ми

...
Снимка: БНТПреди малко разговарях с премиера Бойко Борисов по телефона. Той ми
Коментари Харесай

Бойко Борисов звъннал лично на Димитър Манолов за болничните

Снимка: Българска национална телевизия

Преди малко разговарях с премиера Бойко Борисов по телефона. Той ми се обади. Ясно е, че има проблем с болничните и злоупотреби, само че решението не е първият ден да не се заплаща.

Това сподели президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в " Още от деня " по Българска национална телевизия във връзка горещата тематика за предлагането на държавното управление първият ден от болничния лист да не се заплаща от никого.

" За да се стигне до решение на казуса, би трябвало да има доближаване на позицията, само че не останах с усещането да има някакво огромно доближаване след този диалог. Аз обичам систематичния метод и би трябвало да търсим комплекс от решения. Не би трябвало всички, които си взимат болнични, да бъдат упреквани за нарушители. Ясно е, че този, който си вземе болничен, с цел да отиде на отмора в Гърция, няма по какъв начин да го уплашиш с един ден. Аз приказвам за същински болния, който в този момент от боязън, няма да вземе болничен и ще отиде на работа, където ще болести още 10 души. Не може да се споделя, че всички взимащи болнични са нарушители. Тогава и всички лекари, които издават болнични, и те ще са нарушители. За мен няма едно само универсално решение за справяне с подправените болнични. Промените не би трябвало да стават небрежно и на коляно. България е на едно първите места в света, където работодателите заплащат минимум за болнични - първите три дни. Има развити страни, където се заплащат месеци ", разкри Манолов.

" Мога да ви опиша доста схеми за източване на средства от Национален осигурителен институт посредством болнични листове. Създават се търговски сдружения, назначават се фиктивно 10 души, които не правят никаква работа и единствено си пускат болнични листове, като парите от тях след това се прибират. Питайте прокуратурата и Национален осигурителен институт за какво не се подхваща нищо против тези компании, а се упрекват естествените и в действителност заболели хора, че са нарушители ", безапелационен бе Димитър Манолов.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР